maanantai 9. helmikuuta 2009

Maailman suurin rahahuijaus!?

Yhteiskunnan edunvalvonta horjuu?

Eduskunnan suuri valiokunta moitti viime perjantaina opetusministeriötä tiedon kätkemisestä ja se pelkää Suomen vaikutusvallan kaventuneen oleellisesti tekijänoikeuden pidentämistä koskevan lain valmistelussa. Hanke ei ole pienten piirien pikkuasia, sillä Euroopasta ollaan puhaltamassa oikeudet kulttuurihistoriaan ja yli sadan miljardin bisnes. Oikeutettu kansanomaisuus yritetään kammeta neljälle jättiyritykselle kansojen omien edunvalvontakoneistojen avulla!


Jatkamiselle ei taloudellista eikä moraalista perustaa


Ne ikäluokat, joiden musiikit ovat vapautumassa ovat ne jo kerran kuolettaneet. Oikeudet on valtaosin saatu haltuun yritysostoilla, eikä niihin ole tehty lisäpanostuksia. Niiden arvoja määriteltäessä suoja-aika on ollut 25 vuotta tai lyhyempi. Omistus on jo kaksinkertaistunut kun suoja-aika onnistuttiin 90-luvun alussa sumuttamaan lainmuutoksella 50 vuoteen. Lainmuutoksen seurauksena muusikot ovat nyt köyhempiä kuin koskaan, levybisnes on luhistunut ja lähes jokainen yritys tai yksityinen kansalainen on tekijänoikeusterrorin uhri.


Muusikot on sotkettu petollisesti hankkeen kilveksi!


Gigaluokan lobbauskoneistot sotkevat ministeriön ja valiokuntien ajatukset ajamalla hanketta muusikon etuna. Kyse on yksinomaan tallennekaupasta ja oikeuksien suomasta määräysvallasta. Lue maan johtavien tekijänoikeusasiantuntijoiden lausunnot:


Professori Jukka Kemppinen
Professori Pekka Gronov
Sekä blogikeskustelu

Ajoitus?


Hanke ajankohtaistui, kun 60-luvun rikas tarjonta on taas vapautumassa kansanomaisuudeksi. 50-luvun tallenteita voi jo jatkojalostaa vapaasti moderneihin formaatteihin (kuva). Kauppa ja musiikin tekijät saavat niistä merkittävää lisätuloa, kun palvelemattoman kansanryhmän tuotantoja tuotetaan saataville. Globaaleille yritysjäteille oikeuksien omistaminen on isompi bisnes kuin niiden työläs jalostus ja jakelu.


Mitä tarkoittaa tuotejalostus?


Tekijät ovat tarkoittaneet musiikin käyttötavaraksi ja kuulijoiden iloksi, ei keinotteluvälineeksi. Viihteen tehtävä on viihdyttää, ja kun se tehdään oikein, se palkitaan. Maailma ei hyödy Bill Gatesin miljardeista, vaan Linus Torvaldsin kaltaisista näkijöistä, jotka eivät panttaa kehitystä. Kun vapaa musiikki tuotetaan kansallisen maun mukaiseksi, siistitään teknisesti, tehdään myyvä ulkoasu ja saatetaan ihmisten ostettavaksi käypään hintaan, syntyy työtä ja laajempaa tarjontaa levyhyllyihin.


Markkinamenetyksen laskentakaava

Ikivihreä tuotanto myy 5 000 kpl vuosi (ka.) ainakin 10 vuoden ajan. 60- ja 70-luvun materiaaleista saa helposti 1 000 eri koostetta, joten 20 vuoden lisäaika oikeuksiin merkitsee Suomelle 250 milj. euron markkinamenetystä. 50 000 kpl myynnillä uudenkin äänitteen tuotantokulu on max. 60 senttiä ja levy voidaan myydä kannattavasti kuluttajalle 5 eurolla. Oikeuksista vapaan materiaalin hyödyntäminen ei ole hyväksikäyttöä, vaan tärkeä palvelu laiminlyödylle kuluttajakunnalle.

Lopuksi


Lisäaikaa yritetään ajaa 95 vuoteen, jolloin Suomi menettäisi yli 560 milj. euron myynnin. Tukku- ja vähittäiskauppa 235 milj. euroa, alv yli 100 milj. euroa ja Teosto lähes 40 milj. euroa. Lopulla elätetään suuri joukko graafikoita ja äänenkäsittelijöitä. Siirrettäessä puhallus Euroopan mittakaavaan, luvut voi kertoa sadalla. Patenteissa suoja-aika on max. 20 vuotta, oli keksintö mikä hyvänsä. Lääkepatenteissa kehitys kulkee jo toiseen suuntaan, mutta niitä asioita ajaakin laajempi kansanrintama.


Poptori Oy

Erkki Puumalainen

050 625 15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti