keskiviikko 7. tammikuuta 2009

VIIHTEEN KOTIMAISUUSTALKOOT | HAASTE







Haasteen tavoitteena on suomalaisen luovan työn toiminnallisen ja kaupallisen menestyksen esteinä olevien monopolien purku. Luovan työn tuloksien on hyödynnettävä Suomen kansantaloutta, ja myös sen ansiokkaalle vientityölle on oltava edellytykset rakentua kilpailukykyiselle ja kotimarkkinoita hyödyttävälle pohjalle.


HAASTETUT


Sitra; Suomen hallitus, erityisesti VM, OPM,UM, STM ja TEM /(Finnvera, Tekes, Finpro ja TE Keskukset); poliittiset puolueet; asianosaiset virkamiehet; kaupat; keskusliikkeet; tiedotusvälineet; ohjelmatoimistot ja levy-yhtiöt; taiteilijat; muusikot sekä muut media-ammattilaiset.

HAASTAJAN PANOS JA MOTIIVI

Vaikka Poptori on haasteen taustalla, emme kaipaa erityisasemaa. Haluamme osaltamme osoittaa, että myös tallennetuotannon eri alueilla on tilaa kilpailla. Suomesta löytyy alan yrityksiä, osaamista ja asiaa, mutta harvoin uskallusta haastaa monikansallisia jättejä. Esteenä ovat taloudelliset yms. riippuvuussuhteet sekä toiminnallisten resurssien puute.


PANOSTUKSEMME KOTIMAAHAN


Jakelujärjestelmä
Tuotantokoneisto
Tuotteistus
Hybridimediakehitys
K-50–uustuotanto&tuotejalostus
Arvot&Kulttuuri
Postikorttikonseptit
Business & Pleasure – B2B


KANSAINVÄLISTYMISOHJELMA


Päähanke
Lapset
Klassinen
Dokumentit
Koulutus
Joulumaa
Joulumaalokalisoinnit
Huumori
Saamerockkulttuuri
Hittituotanto



HAASTEEN FOKUS


Valtiolla on intressi elinkeinoelämän ja kouluttamansa työvoiman työllisyyden kehittämiseen. Kotimaiset levy-yhtiöt ovat yrityskauppojen myötä jääneet häviäväksi vähemmistöksi etujärjestöissä. Järjestöjen ohjaamat toimialatuet eivät jakaudu oikeudenmukaisesti. Esimerkkinä yksistään tämän vuosituhannen puolella tehty 5 387 015,44 euron kehitystyömme ei ole saanut euroakaan tukea. Koska ministeriöt olivat sitoutuneet viennin epäonnistuneeseen CREAFIN-klusteriin, jäi myös meidän 2 milj. euron vientihankkeemme ilmeisesti siitä syystä ilman pitkävaikutteista rahoitusta. Nyt kun ministeri Antti Tanskanen antaa 8.1.2009 uusia edellytyksiä yritysrahoituksille, tämä epäkohta tulee korjata. Haluamme valtion panostuksien sekä lain turvin tekijänoikeusmaksuina kerättyjen varojen tulevan jaettaviksi todellisen toiminnan, eikä järjestökytköksien kautta. Haluamme myös kiinnittää kaupan huomiota monopolistisiin toimitussopimuksiin, joissa avainlipputuotteita ei oteta ohjelmistoon kilpailusyistä. Toimialan sisälle toivomme Talvisodan henkeä, sillä maassamme tyypillinen kyräily yritysten välillä sataa rahaa suoraan ulkomaiseen laariin. Poliittisten puolueiden on otettava suomalaisen kulttuurityön keskeiset elementit suojelukohteikseen jo heti EU parlamentissa. Median tulee vahtia, että tämä kaikki myös tapahtuu. Järjestämme kuun lopulla lehdistötilaisuuden tilanteen päivittämiseksi.

HAASTAJAN EHDOLLINEN LISÄPANOSTUS

Lupaamme luoda yhden pitkäaikaistyöpaikan jokaista 100 000 euron valtiontakausta tai lainaa vastaan. Perusteena on se, että laadukas tuotanto ja sille riittävä markkinointi on n.100 000 euron investointi suomalaiseen työhön. Panostuksen takaisinmaksuaika on 5-15 vuotta, jolla perusteella myös viihdesisällön tekijänoikeussuojaa on pidennetty 50 vuodeksi. Toisin kuin monikansalliset pörssiyhtiöt, suomalaiset toimijat eivät pysty rahoittamaan vaativampia hankkeita, vaan merkittävin osa kulttuurituotantoamme menee pysyvästi ulkomaiseen omistukseen. Nyt kun yrittäjiltä ja kansalaisilta vaaditaan ymmärrystä, on ministeriöissäkin opittava aineettoman omaisuuden (IPR) arvon määritys. Varsinkin kun ne kyetään kirjanpidosta osoittamaan tehtyinä työ- yms. panostuksina.

HAASTAJAN TAKUU

Asetamme vastatakauksena jokaisen 100 000 euron vakuudeksi 100 kpl tunnetun artistin tunnetun ikivihreän esityksen tekijänoikeudet tai yhden tunnin oikeudet ajassa kestävään videosisältöön. Teosten suoja-aikaa on jäljellä yli 40 vuotta, jonka perusteella niiden markkina-arvo on noin tähän arvostukseen nähden monikymmenkertainen.

Näkymämme v. 2009 riittävät 50 hengen työllistämiseen. Ilman toimenpidettä lopetamme työpaikat ja tuotanto panostukset toistaiseksi.


Suomen ainoa Avainlippu levy-yhtiö

Poptori Oy
Erkki Puumalainen
Toimitusjohtaja
050 625 15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti