perjantai 20. marraskuuta 2009

Eläköön ikärasismi!

Sain kunnian olla kutsuvieraana Dannyn uuden Rock Academy Show'n lehdistö- ja kutsuvierasnäytöksessä. Vaikka asemaani kuuluisi olla puolueellinen, en ole sitä pisaraakaan todetessani; nuoret – tehkää perässä. Tällä tavoin viimeisteltyä, näin kurinalaista sekä näin yleisöille suuntaavaa ja yleisön ehdoille luotua suomalaista viihdepalvelua ei nouseva sukupolvi saa nähtäväkseen. Olemme olleet huolissamme senioriteetin katoamisesta. Huoli on edelleen olemassa, mutta tästä illasta sai aidosti uskoa ja voimaa.

Miksi ihmeessä vellejä ja puuroja pitää sekoitella? Miksi yrittää miellyttää nuorta alle kolmekymppistä kriitikkoa tai mediavaikuttajaa materiaalilla, jonka sielu menee hänen ymmärrys- ja kokemuspiirinsä ulottumattomiin? Ei nuorikaan osaa eikä missään tapauksessa edes halua suunnata tarjontaansa meille. Älkää nuoret dissatko meitä, niin me emme dissaa teitä.

Sitä paitsi me olemme se porukka, joka ensimmäisenä uskalsi olla eri mieltä vanhempiensa kanssa, eli me ymmärrämme teitä. Ehkä me kehittyneemmän musiikkikorvan edustajat ja pullamössön syöttäjät olemme liiaksi unohtaneet omat tarpeemme. Meidän tulee tästedes toimia omiemme joukossa ja vaatia enemmistönä itsellemme rakenteita viihteen palvelutuotantoon.

Missä on aikuinen radiokanava, TV ja musiikistamme kertovat lehdet? Aikuisen tarve idolinsa kannattamiseen ja musiikillisen perimänsä vaalimiseen on oltava lähtökäsky kaupalle, medialle ja viihteen palveluja tuottavalle ammattikunnalle! Ei täällä mitään lamaa ole, vaan suunnaton nälkä!


–Erkki Puumalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti