lauantai 2. toukokuuta 2009

Sanat eivät riitä kertomaan

Pasi Kaunisto lisää yhden timantin Poptorin suositulle Hitit-sarjalle. Pasi on Hitit-sarjan artistien tapaan toiminut aktiivisesti mukana kappalevalinnoissa ja tuotannossa. Mukana on ohjelmistoon tarttuneita cover hittejä, jotka kuulostavat niin pasimaisilta, että sitä ei kuulemalla erota. "Puoli -coverissa", vuonna 1972 levytetyssä "Isä ja lapsi" -kappaleessa Susanna Nion korvaa Pasin oma tytär Milja, joka ei tuolloin ollut syntynytkään. Eipä Miljakaan enää mikään pikkulikka ole, vaan itsekin muutaman kuukauden äitiyden kokemuksella hän tuo lauluun upean tulkinnan lisäksi aitoutta ja tunnetilaa.


Geneerinen kehitys luo lisäarvoa myös viihteeseen


Milja on laulajana oma lukunsa. Virtuositeetistaan huolimatta hän ei ole pitänyt itsestään melua. Milja tulkitsi viime syksynä Joulupukin virallisen joululevyn Ranskan mallinnuksen, joka
osoittaa, että Milja on maailmanluokan tähti! Kuuntele: www.poptori.fi/scfr
Kaunistojen yhteinen substanssi on merkittävä lisäarvo suomalaiselle viihteelle. Heissä yhdistyvät historia, nykyisyys, tulevaisuus, kotimaisuus, kansainvälisyys ja tinkimätön omistautuminen sekä ammattitaito. Se on merkittävä apu kehittäessämme viihteen kotimaisia edellytyksiä.


Sekä että palvelee enemmän kuin joko tai

Hitit-sarja on kansantaloudellisesti ja kulttuurin säilymisen näkökulmasta arvokasta työtä. Vuodesta 2001 lähtien 300 ykkösartistin ykköshittiä on palautettu suomalaiseen omistukseen ja ihmisten saataville, kun Tapani Perttu lauloi viime tiistaina Natalien. Vanhaa hyvää ei voita mikään muu kuin uusi hyvä. Re-recordingin tuottamisessa on tärkeää huomioida, että uusi versio palvelee tämän päivän yleisöä, jolla ei ehkä ole kosketuspintaa menneeseen. Kuplafolkkarin takapenkin tunnetila vaihtuu kotitetatterin elämysmatkaksi. Uusin äänitystekniikka mahdollistaa myös DVD-tekniikassa tärkeän Dolby Digital 5.1 Surround -äänentoiston. Usein myös artisti kokee osaavansa vuosien kokemusten myötä tuoda tulkintaan uutta lisäarvoa.


Kotimaisia tekijänoikeuslisätuloja

Kun näitä levytyksiä käytetään kokoelmissa tai radioiden levylautasilla voidaan olla varmoja, että raha ei katoa kaukomaille. Poptori sijoittaa kaikki näistä koituvat tulot uustuotantoon ja muuhun viihteen palvelukehitykseen. "Kotimaisuustalkoot" tarkoittaa mm. kuluttajien ja musiikin hyväksi tehtäviä luovia tuotannon ja markkinoinnin ratkaisuja. Eräs niistä on Toukokuussa julkaistava Musicard CD -postikorttisarja ks. www.poptori.fi/musicard. Kortti täynnä hittejä on itsekin hitti!


-Erkki Puumalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti