torstai 10. syyskuuta 2009

Sammon ryöstö a'la KMS?

Tällä otsikolla Tommy Taberman käytti puheenvuoron Eduskunnan kyselytunnilla 10.5.2007 puolustaessaan enemmistökansanedustajien kantaa tekijänoikeuksien suoja-ajan jatkamiseksi 95 vuoteen. Ellei kantaan liity viime aikoina puhuttua vastiketta, hän todistaa poliittisen vallan kulkevan täysin kansainvälisen suurpääoman johdateltavissa ja siten tarpeesta laittaa edustajamme kansantalouskursseille.

Rare Exports
käytti Niko lentäjän poikaa ja Joulutarinaa hyvinä esimerkkeinä kertoessaan Joulupukin olevan elokuvien myyntivaltti. Jalmari Helanderin ideasta syntynyt 1.9 milj. maksava Joulupukki-uutuus tuotetaan isolta osin ulkomaisella pääomalla. Joulupukki on yksi tunnetuimmista brändeistämme maailmalla. Jos maallamme ei ole rahaa panostaa luovan työn tekemiseen (työpaikkoihin), tuotot valuvat ulkomaisen pääoman hyväksi. Ikiomasta Joulupukistamme ja kaikesta Suomessa tuotetuista luovista ideoista tulee ulkomainen tuote.

Viime viikolla Nokia ilmoitti, että se reivaa bisneksensä laitevalmistajasta sisältötuottajaksi. Suomeksi se tarkoittaa Elcoteqin kaltaisen alihankintatyön muuttumista vielä suuremmaksi sisältöbisneksen kysynnäksi. Maamme viihde-, peli- ja softaosaamisen synnyttämä talouden ikiliikkuja vie tuotot ulkomaille jos sisältötuotannon ja sen tutkimus- ja kehitystyön rahoitusta ei haluta ottaa Suomessa tosissaan. Suomalaisesta työstä ei synny vientituloja ja lainsäätäjä vielä varmistaa siitä tekijänoikeusmaksujen kautta suomalaisille velkavankeuden kymmeniksi vuosiksi ulkomaille. Sampo on ryöstetty ja vieläpä laillisesti.


Erkki Puumalainen
Poptori Oy

Joulupukin virallinen levy-yhtiö

http://www.poptori.fi/joulutarjonta/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti